Denne suttesnor lavede jeg første gang for et år siden, da en ven af familien skulle have en lille pige. Jeg havde en rest garn og manglede en lille ekstra ting til barselsgaven. Desværre kunne jeg ikke finde den perfekte suttesnor. Altså måtte jeg i gang selv ! Jeg elsker det super fine feminine men simple udtryk, der er kommet frem i denne lille sag.

Det er et hurtigt lille projekt, men skaber med sikkerhed stor glæde og færre forsvundne eller tabte sutter!

Til denne opskrift bruger jeg:

 

Forkortelser:

M     –     Maske

**     –     Det mellem ** gentages

()     –     Tallet angiver masker pr. omg.

Km     –     Kædemaske

Lm     –     Luftmaske

Fm     –     Fastmaske

Hstgm     –     Halv stangmaske

 

Opskriften:

Hækles på p. 3

Start med at lave 6 fm om klipsen     (6)

*Vend med 1 lm (denne tæller IKKE som 1. m)

lav 1 fm i hver m*     (6)

Gentag ** indtil arbejdet måler ca. 15 cm (uden klipsen). Det er vigtigt at slutte med en række, hvor klipsen vender mod dig selv. 38

 

Lav herefter 15 lm, vend arbejdet og hæft med 1 km, i den første maske fra sidste række.

vend med 1 lm

Lav 20 fm om lm-buen

 

Fortsæt rundt om arbejdet således:

Kant:

Vifte mønster: *1 km, 2 hstgm i samme m, 1km*

Gentag dette indtil du kommer til klipsen.

 

Her hækles 6 km langs kanten på klipsen, altså henover arbejdet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fortsæt med vifterne langs modsatte kant, indtil starten af lm-buen.

Her afsluttes med 1 km.

Bryd garnet og hæft enderne.

Jeg synes selv, at det er blevet til et rigtig smukt resultat og har brugt opskriften mange gange efterhånden!

Jeg håber, at i bliver lige så glade for opskriften, som jeg er og at den vil holde en masse sutter fra at forsvinde!

//Cathrine<3

 

Følg mig gerne på instagram eller tag mig hvis du ligger dit færdige projekt op:

@bycklinge

#suttesnorenmedviftekant

Vis gerne dit projekt på facebook enten på min side: by C.Klinge, eller i vis det frem i gruppen: Hækling og Strik med Garno.

 

©Denne opskrift er designet af Cathrine Klinge/ by C.Klinge og udgivet på www.cklinge.dk og www.garno.dk efter aftale, den må derfor ikke uploades andre steder, henvis i stedet til www.cklinge.dk eller www.garno.dk. Samtidig er det IKKE lovligt at gengive opskriften helt eller delvist uden mit samtykke. Opskriften er kun til privat brug, og må derfor ikke deles eller sælges, henvis i stedet til www.cklinge.dk eller www.garno.dk. Det færdige resultat er dit eget og må derfor gerne sælges eller bortgives.

Share: